Over mij

Creatief, doordacht en artistiek

Geïnspireerd door de alledaagse dingen in mijn omgeving en met een fascinatie voor detail, creëer ik verassende ingetogen interieurs met een totaalvisie. Mijn voorkeur gaat uit naar pure en eerlijke materialen die voor zichzelf spreken. Het geeft mij daarbij voldoening om mensen een prettige sfeer te laten ervaren.

 

Al jong raakte ik gefascineerd door bouw en architectuur. Het tekenen van een plan, aanzichten en het praktisch invullen van een interieur interesseerde mij enorm. Een keus voor de opleiding woninginrichting lag daarom voor de hand. Proeven van de ambachtsvakken houtbewerking, woning- en meubelstoffering aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam hebben mij de nodige basis gegeven, maar ik wilde meer. Namelijk het werken vanuit de relatie van het object met zijn omgeving. In 2009 ben ik met onderscheiding afgestudeerd als master in de interieurarchitectuur aan de Artesis Hogeschool van Antwerpen. Tijdens deze studie heb ik voornamelijk bouwkundig leren ontwerpen en conceptueel te denken.

 

Het is mijn passie om de visie van de opdrachtgever optimaal toe te passen in een samenhangende omgeving waar originaliteit en persoonlijkheid voorop staan. Een goede communicatie met de opdrachtgever is hierbij van uiterst belang. Het begrijpen van de probleemstelling en de oplossing vertalen in iets tastbaars, zijn sterke kanten van mij. Het ontwerpen is voor mij het leggen van een puzzel met een praktisch én esthetisch resultaat.

 

Inmiddels heb ik ruim 13 jaar ervaring in de branche voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Ik begeleid daarbij de projecten van conceptvoorstel tot aan de realisatie. Het daagt mij uit om mensen een goed gevoel in een prettige sfeer te laten ervaren in hun zoektocht naar het juiste interieur.

Marjolein van de Lisdonk

Een huis met een verhaal

De plek waar veel van mijn nieuwe creaties ontstaan, bevindt zich in Goirle aan de Van Haestrechtstraat op huisnummer 1. Het hoekhuis is rond 1925 gebouwd. In 2020 kocht ik dit huis en is het volledig verbouwd en gemoderniseerd. Met aandacht en eer voor de authentieke elementen die deze jaren ’30 woning zo uniek maken.

Ik geef oude spullen graag een nieuw leven. Soms met een totaal andere functie, dat vergt creativiteit en innovatief denken. Een goed voorbeeld daarvan is mijn eigen huis. Het huis is ingericht met eigen gemaakte meubels en veelal persoonlijke accessoires. Het interieur, de architectonische elementen en het meubilair vormen één verhaal. Ik vertel je er graag over tijdens een bezoek aan huis nummer één.

Architectenregister

Marjolein van de Lisdonk is ingeschreven bij Bureau Architectenregister te Den Haag.

Met deze inschrijving onderscheidt zij zich als gekwalificeerde beroepsbeoefenaar. Als opdrachtgever bent u verzekerd dat de geregistreerde beschikt over voldoende deskundigheid om de opdracht naar behoren uit te voeren.

Bureau Architectenregister beheert het architectenregister en voert een aantal andere taken uit die hem bij de Wet op de architectentitel zijn opgedragen. Deze wet beschermt de titels architect, stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect en interieurarchitect. Alleen personen die in het architectenregister staan ingeschreven mogen op grond van de Wet op de architectentitel de desbetreffende titel voeren.

architectenregister

Wat kan ik voor jou betekenen?

Huis nummer één | Interieurarchitectuur luistert graag naar jouw verhaal.

Laat een bericht achter voor een vrijblijvende kennismaking en vertel me wat jouw dromen zijn voor jouw woning. In overleg bespreken we op welke wijze ik jouw wensen in een uniek interieurontwerp mag vormgeven.

9 + 11 =

Contact

Telefoon

+3113 203 68 32
+316 52 42 86 18

Email

info@huisnummereen.nl

Bezoekadres (op afspraak)

Van Haestrechtstraat 1
5051 VB Goirle

Kamer van Koophandel 86093681

Het artistieke talent van Marjolein laat zich ook goed gebruiken in onder andere beeldende kunst & vormgeving, product design en de exterieur. De artiest, Marjolein van de Lisdonk, presenteert zich in ‘Lifestyle Design and Knowhow’.

Neem een kijkje op de website LDNK